Kávéjóslás

A kávé nemcsak jóízű élénkítő, de segítségével a jövőbe is bepillanthatsz. A megszállott ezoterikusok mindenből tudnak jósolni. A csésze alján maradt kávézaccból is képesek a jövőre vonatkozó következtetéseket levonni. A módszer az azték indiánkultúra virágkoráig nyúlik vissza.

Kávézó boszorkányokA csésze aljára leülepedett italfoltból elsőként az aztékok kezdtek jósolni. A XIV–XV. században virágkorát élő nép azonban nem a kávét, hanem a kakaót használta e célra, mely a nép szent itala volt. A módszer innen jutott el Babilóniába, Indiába, majd Európába. A kávéból jóslás, a török kávé zaccából történik. Törökországból származik, és ahogyan a Törökök az elmúlt századokban Európába léptek, és elfoglalták a Balkán nagy részét, a kávéból jóslás az európai országokban is népszerű lett. A szimbólumok értelmezéséhez képzelet, megérzés és némi tudás szükséges. A gyakorlat és a tapasztalat segít ebben, de nem döntő fontosságú, mert fontosabb az az adottság, hogy a szimbólumokat megértsük és logikus történetté alakítsuk. Bár mindez játék csupán, vidám perceket tölthetsz el egy unalmas, borongós délutánon.


Előkészületek

Fekete kávéElőször is készíts egy csésze törökös fekete levest! Ez roppant egyszerű: forralj fel egy deciliter vizet, s abban főzz meg egy-másfél kanál finomra őrölt kávét. Ízesítsd kedved szerint, keverd meg, majd miután a kávéőrlemény leülepedett, fogyaszd el az italt! A pontos olvasás érdekében használj fehér csészét és csészealjat. Miközben kortyolgatod, gondoljon arra a kérdésre, avagy életed azon területére, melynek jövőjére kíváncsi vagy. (Fontos, hogy a kávét csak az ihatja meg, aki a kérdést fölteszi.) Amikor megittad, a csészében maradt zaccot borítsd tányérra, ezt követően lassan fordíts le magad felé, hogy a maradék ital is kicsurogjon és eloszlassa a zaccot, majd nagyjából három perc múlva fordítsd vissza! Nézd meg alaposan, hogy a keletkezett folt milyen formára, alakzatra, élőlényre, szimbólumra emlékezteti leginkább! A kirajzolódó szimbólumokból olvashatod ki a jövődet. Bőven elég, ha a formák csak emlékeztetnek valamire, még az is lehet, hogy az alakzat nem zaccból van, csupán egy lyuk a csésze falára tapadt sötét masszában! A figurákat eleinte nehéz meglátni, de hagyatkozz a fantáziádra, hagyd gondolataidat kalandozni. Az értelmezésnél mindig az a fontos, hogy mi jut az eszedbe az adott ábráról! A számok időpontokat jelölnek. Minél messzebb vannak a kezdőponttól, annál nagyobb időegységet jelképeznek. A betűk fontos személyekre utalnak, gyakran a keresztnév első betűit mutatják meg. Fontos, hogy mindezt teljes nyugalomban végezd, mert az idegesség, a feszültség, a görcsösség meggátol abban, hogy értelmezni tudd a jeleket.


Hogyan kell olvasni?

Kávézacc

Kezdőpont: Az olvasást mindig ott kezdd, ahol a szád érintette a csészét, és mindig az óramutató járásával megegyező irányban haladj! A kezdőponttól balra egyre távolabbi eseményeket találsz, a legtávolabbiakat pedig a kiindulóponttól jobbra.
A csésze alja: A birtoklás zónája, bepillantást enged a személyiségbe és a temperamentumba is. Ha a kávézacc itt sötét, a szóban forgó személy elégedett önmagával.
A csészefal közepe: A csésze aljának és fülének „vonala” között a kívánságok területe helyezkedik el. Itt laknak a remények, a tervek, illetve a vágyott célok.
A csésze széle: A boldogság zónája. Az itt látható jelek árulkodnak a szeretetről és a szerelemről.


A zacc formája

  • A közepes mennyiségű, szimmetrikusan eloszló kávézacc kiegyensúlyozott mindennapokat, kevés izgalmat és változást jelez.
  • Kevés kávézacc, egyenetlenül elosztva a közeljövő izgalmakat rejt magában.
  • Kevés zacc, egyenletesen szétszóródva a közeljövőben nem várhatók nehézségek és problémák.
  • Nagyon kevés kávézacc nyitott vagy az újdonságokra.
  • A zacc csak a csésze egyik oldalán rakódott le az életedből hiányzik a kiegyensúlyozottság. A kávézacctól sötétlő csésze azt jelzi, hogy a közeljövőben sok feladatra és változásra számíthatsz.

 

A szimbólumok jelentése

Ajtó: Biztos karrier
Alma:
Elsődlegesen a termékenységre, másodlagosan a kreativitásra utal, de szerelmi üzenetet is közvetíthet.
Autó:
Az autó a szerencse felé száguld. Használd ki a lehetőséget: most kezdj terveid, vágyaid megvalósításához. Sikerre számíthatsz.
Bab: Pénzügyi nehézségeket szimbolizál, ám kellő odafigyeléssel elkerülheted az anyagi galibákat.
Bagoly: Ez az ábra azt jósolja, hogy rosszakaró él a környezetedben, aki csalfa tanácsokat adhat, hogy félrevezessen.
Bumeráng: Ugye ismered a bumeráng-effektust? Vigyázz, ne legyen benned rosszindulat, vagy irigység mások iránt, mert visszaszállhat rád.
Csillag: Ez a jólét és a beteljesülés csillaga. Az ötágú csillag hosszabb, szerencsés periódust jelez.
Csomag: Egy új barátságra, szakmai kapcsolatra vagy szerelemre számíthatsz. Más esetben jelezheti a biztonság hiányát, illetve a gyors kapcsolatváltásokat.
Csomó: Apró bosszúságokat és kellemetlenségeket jelez, amelyek könnyedén kihozhatnak a sodrodból.
Csónak: Ez az ábra egy váratlan baráti látogatást vagy külföldi utazást is szimbolizál.
Csont: Légy éber és figyelmes! Valamilyen váratlan eseményre, találkozásra számíthatsz!
Delfin: Élményekben gazdag utazást, anyagi termékenységet és bőséget jelez.
Egér: Üzleti problémákra utal, de számíthatsz arra is, hogy nem jön össze a tervezett vállalkozásod.
Elefánt: A nyugalom, a hosszú élet, az erő és a bölcsesség megtestesítője.
Esernyő: Veszély fenyeget, ezért védekezned kell! Hívj segítségül egy közeli barátot vagy rokont, hogy megtalálják a számodra legjobb megoldást.
Fa: Az álmok és vágyak megvalósulását sugallja ez a jel. A beteljesülés már közel van.
Falevél: Ez a jel azt mutatja, hogy jó úton jársz. Félre a kétségekkel, mert terveid most megvalósulhatnak, ha a kezedbe veszed az irányítást.
Fecske: Határozott, mindenre elszánt lélekre utal ez a jel. Pontosan tudod, hogy mit akarsz, és mindent meg is teszel annak érdekében, hogy célhoz érj. A fecske olykor váratlan utazást is jelenthet.
Fejsze: Próbatételt jelez a fejsze, de ne aggódj, mert könnyen megfelelsz majd. Össze kell szedned magát egy kicsit, így minden nehézség nélkül célba érsz. Ne veszítsd el türelmedet, őrizd meg hidegvéredet! Most ez a legfontosabb!
Fegyver: A fegyver azt sugallja, hogy légy figyelmesebb, mert igazságtalanul bánsz valakivel.
Fenyő: Sikerekre számíthatsz valamilyen művészi területen. Adj magadnak több lehetőséget, hogy kreativitásod kibontakozhasson!
Félhold: Új elképzeléseket, terveket mutat, amelyeket meg is valósít.
Félkör alakú vonal: Hűtlen barát
Férfi: Keménység, problémák, fájdalmak
Fül: Tanácsok, melyeket jó barátok adnak.
Gitár: Boldog és beteljesült szerelmet mutat.
Gomba: A talpán álló gomba azt jelzi, hogy a jóslást végző ember háza, lakása szépülni, bővülni fog, míg a fejjel lefelé álló veszteséget jelez.
Gyík: Ne lustálkodj, ne teketóriázz! Tettekre fel!
Gyűrű: Érzelemben gazdag kapcsolatot jelez, kiteljesedést és boldogságot egy valódi társsal.
Hal: A boldogság és a siker szimbóluma az élet minden területén.
Háromszög: Váratlan dolog – vagy dolgok – történnek majd, amelyekre egyáltalán nem is számítasz. Ha a háromszög hegye felfelé mutat, pozitív változásra számíthatsz, ha lefelé, sajnos az ellenkezőjére?
Ház: Békés, meleg otthont jelent, boldog családot, de utalhat bosszúságra is a ház körül. Vizsgáld meg pontosan a ház alakját, felépítését, és ennek értelmében magyarázd a jelentését.
Hegyek, dombok: Nehézség
Híd: Alakulóban a siker! Új feladatok, kihívások várnak rád. Használd ki!
Holló: Az intelligens madár azt szimbolizálja, hogy a fejlődés útjára léptél, és hallgatnod kell a megérzéseidre.
Homokóra: Az idő gyors múlására figyelmeztet, ezért soha ne rágódj a múlton, és ne habozz a döntések meghozatalában. Ideje szembenézned a feladatokkal, kihívásokkal, mérlegelj és dönts.
Hordó: Ünnepség várható, fogadás vagy vacsora, ahol kellemes találkozásokban lesz részed. Sőt, ezeknek az új ismeretségeknek fontos és szerencsés következményei is lehetnek.
Hullámos vonalak: Veszélyek, kilátástalanság
Kacsa: Kreativitás, szabadság, gyorsaság
Kakas: Pletyka
Kalap: Képesség, akaraterő. Változást jelez munkádban, szakmai érdeklődésedben.
Kard: Figyelj arra, hogy ne fordíts hátat ellenségeidnek. Gyorsan, megfontoltan kell cselekedned, és sosem szabad tétováznod a cselekvésben.
Kereszt: Ismerős halála.
Kéz: A család jelképe. Ha nincsenek körülötte foltok, boldogságot, egészséget jelez az egész családnak, míg az elmosódó minta arra figyelmeztet, hogy tanácsos figyelni.
Korona: Erő, bátorság, uralkodás.
Kör: Nagyon pozitív jel, sikert és beteljesülést jósol minden területen.
Körte: Anyagi biztonságot, váratlan pénzjutalmat mutat a jel. Munkád gyümölcse most érik be!
Kígyó: Ez a jel álnokságra, árulásra utal, így könnyen lehet, hogy akit igaz barátnak hiszel, az válik a legnagyobb ellenségeddé.
Kutya: Hűséges barát
Lakat: Jó lenne, ha most nem keverednél bele mások ügyeibe, és ha egy kicsit visszafognád kíváncsiságodat. Ne szólj bele mindenbe, később megbánhatod.
Láb: Anyagiasság, fejlődés, változás rövid időn belül.
Lábas: Aggodalmat sejtet, amelynek tulajdonképpen nincs is valóságalapja.
Lánc: A hosszú, összefüggő lánc boldog egységet, biztos barátságot, virágzó párkapcsolatot jelez. Ám ha a lánc megszakad, gyanakodásra, megbízhatatlanságra számíthatunk.
Legyező: A báj és a hódítás jele, sokszor azonban titkot és csalfaságot is sejtet. Ezt a kétirányú jelet a csészében lévő más jelek összefüggésében kell tehát értelmeznünk.
Létra: Társadalmi felemelkedést mutat, előléptetést, szakmai megfelelést jelent.
Ló: A kitartás és a függetlenség jele.
Macska: Családi vagy szerelmi viszály közeleg az életedben, ami szerencsére csupán rövid ideig tart, de sokat tanulsz belőle.
Madarak: Jó hír
Mentőöv: Megmenekültél! Ne veszítsd el a bátorságod, ne add fel, és meglátod: váratlan segítséget kapsz majd.
Mérleg: Egy jogi ügy lezárul, az igazság kiderül. Értékes és fontos fejleményre számíthatsz egy érzelmi kapcsolatban.
Nap: Vitathatatlanul pozitív jel! Minden kellemetlen vagy rossz értelmű ábrát semmissé tesz, amelyeket most a kávéscsészében látsz. Szerencséd van, a siker rád mosolyog! Azért maradj szerény?
Négyzet: Szorult helyzetet mutat, de a barátai segíthetnek.
Nyíl: Figyelmeztető jel: óvakodj! Ragadd meg a bikát a szarvánál? Terveidben nehézségek adódhatnak, amelyeket meg kell oldanod. A lényeg: cselekedj!
Nő: Barátság, szex
Nyúl: Önbizalomhiányt mutat ez a jel. Össze kell szedned magad! Vágj bele, bármi legyen az!
Oroszlán: Az erő, a bátorság és a tisztánlátás jele. Vigyázat! Ne légy gőgös vagy túlságosan büszke!
Orr: Javallott a várakozás, idő.
Ovális: Siker az üzleti ügyekben.
Patkány: Légy körültekintőbb az elkövetkező hetekben, mert rablás vagy lopás fenyeget.
Patkó: Szerencsehozó jel. Termékeny, szerencsés, energiákban gazdag időszak következik.
Pálma: Kétszeres sikerre számíthatsz: szerelemben és anyagilag egyaránt. Boldog és felhőtlen időszak ígérkezik, a gondok elszálltak.
Pillangó: Könnyű flörtre számíthatsz, ami legyezgeti a hiúságodat, de légy résen, mert könnyen csalódhatsz. Sokan keresik társaságod, barátságod,. Vigyázz azonban, mert a pillangó némi bizonytalanságot is sugall.
Piramis: Tartós sikert jelez ez az ábra, hiszen minden problémát megoldottál, ügyesen felülkerekedtél az akadályokon.
Seprű: A gondok végét mutatja, újrakezdést jósol, esetleg házasságot.
Szárnyak: Fontos változást jelez, amely pozitív irányban befolyásolja az elkövetkezendő időszakot.
Szem: Mások szeméről van szó ebben az esetben. Ne tulajdonítsunk túl nagy jelentőséget mások véleményének. Maradj hű önmagadhoz. Elvégre kit érdekel, hogy ki mit mond?
Szék: Remények, továbbá pihenés
Szív: Azt mutatja, hogy jól érzed magad a bőrödben, és tartós boldogságra számíthatsz.
Tigris: Ha már régóta szeretnél olyan munkát végezni, ami örömöt okoz, eljött az idő a váltásra!
Tojás: A növekedés, az újjászületés ősi szimbóluma, ami azt jósolja, hogy az elkövetkezendő időszakban jólétre és gazdagságra számíthatsz.
Virág: Fejlődést és pozitív változást hozó ábra, ami azt sugallja, hogy valóra válthatod az álmaidat, ha hallgatsz az intuíciódra.
Vasmacska: Az egyensúly és a biztonság jelképe.
Váza: Ez az ábra segítségkérést jelez. Egy közeli barátod erkölcsi – és talán anyagi – segítséget kér. Ha módodban áll, ne csukd be előtte az ajtót, hanem segíts neki. Ha szingli vagy, most végre fellélegezhetsz, mert hamarosan feltűnik egy rejtélyes hódoló.
Villa: Valaki megpróbál a közeledbe férkőzni – merő érdekből. Ne bízz meg bárkiben, először ismerd meg!
Virág: Nyitottságot, fejlődést mutat ez a jel. Szemléletbeli változásokra számíthatsz. Hallgass megérzéseidre, így könnyen megvalósíthatod vágyaidat!
Virágcsokor: Örömöt és boldogságot jelez, elsősorban érzelmileg fontos kapcsolataidban, szerelemben, barátságban, a családban.
Vonal: Sikerek
Vulkán: Kissé túlteng benned a lendület. Gondolkodás nélkül cselekedsz, és néha bizony indulatokban törsz ki. Jó lenne, ha egy kicsit gondolkoznál, mielőtt a tettek mezejére lépsz.
Zebra: A következő hónapokban izgalmas kalandokban lesz részed, de egy tengerentúli utazás is szóba jöhet.

Számok jelentése:

1: kezdés, első hely, vezető, bátorság
2: kapcsolat, munkatárs
3: késések
4: család
5: utazás, kommunikáció, beszélgetések
6: otthonunkat, famíliánkat jelöli
7: spiritualitás, egyéb tanulmányok
8: szerencse anyagi ügyekben, munkahely változás
9: népesség, embereket jelöl

Ha tetszik, oszd meg ismerőseiddel
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Share on VK